4 Temmuz 2011 Pazartesi

düğün dernek ilk yazısı: düğün günü unutulabilecekler

efendim ilk yazımızı yazmaya başlayalım. biz düğün dernek gezen iki arkadaşız. düğünlerde yaşadıklarımızı buraya aktarmaya karar verdik. düğünlerimiz en yakın arkadaşlarımızın olduğu için oldukça sıkı birer hazırlanma dönemi yaşadık. bundan edindiğimiz bilgiye göre de gelin bazen, bir şey seçme konusunda sıkıntı yaşayabilir. bıkkınlık geçirebilir. "biri seçsin önüme koysun" diyebilir. burada da iş nedimelere düşüyor. o nedenle yaşadıklarımızı buraya yazalım dedik efendim.

ilk olarak da düğün günü bir yerlerde unutulabilecek şeylerden bahsedelim. unutulmasın.
öncelikle bir değil iki hatta üç arkadaş geline yardımcı olursanız iyi olur. birinizin unuttuğunu diğeriniz unutmaz.

gelinin kesesi; bu düğünün en önemli unsuru. bütün paralar, altınlar bunun içinde muhafaza ediliyor. bu nedenle de en önemli şey. bundan sonra da kese olarak adlandırılacaktır. bu kese denen alet düğünün büyüklüğüne göre büyümeli, hatta zaman zaman iki tane olmalı falan. bunu gelin arkadaşımıza da anlatmalıyız. önemli uyarılarımızın içerisinde bu da olmalı birer nedime olarak.

gelinin lipsticki, ya da lipglossu; efendim makyaj yapıldıktan sonra tabiki de lipstickimiz ya da glossumuz her daim yerinde durmuyo ondan bu da nedimelerde kalıyor. gelin isteyince götürüp sürüyoruz. gelin istemezse de sürüyoruz. ben açıkçası kalıcı olanlardan tavsiye ederim. 6 saat falan kalanlar var hatta çıkarmaya çalışsan da çıkmıyo. o nedenle onlardan alın derim ben. lorealin var. bi de gelin seremoni başlamadan önce yemeğini yesin ondan sonra sürün bu gloss ya da ruju

yedek ayakkabı, bu da geline hatırlatmamız gereken bir olay. şimdilerde adet oldu zaten gelin illa ki iki ayakkabı giyiyo, edindigimiz tecrübelere göre öyle yapılmasında da büyük fayda var, işte nikahtı danstı bunlar bitince ayakkabı çıkarılıyor birden bir converse olur efendime söliyim bir babet olur ıvır olur kıvır olur ona dönüşüyo. nedimeler olarak da ayakkabıyı geline giydirme ve çıkarma, degiştirdikten sonra ayakkabının muhafaza işlemi bize kalıyor. o nedenle bunu da kendimize görev ediniyoruz.

gelin çiçegi; bu da bundan sonra çiçek olarak adlandırılacak. gördügümüz kadarı ile gelin çiçegi de zaman zaman kuaförde ya da başka bi yerde unutulabiliyor o nedenle bunu da gözetlemek bize düşüyor. aman diyim unutmayın. gelinin de morali bozulmasın. bu çiçekleri de genelde bi yapma bi de canlı diye ayırıcaz ilerleyen postlarda, bi kaç öneri ile de bezeyecegiz postlarımızı o nedenle çok üzerinde durmayayım şimdilik.

şimdilik aklıma gelenler bunlar. bunlara eklenecek bir kaç şey de olacaktır illa ki. güzel güzel faydalanın bizden derim ben. kendim adıma bilgilerim tazedir, iyidir, faydalanın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder